2 Vertaile tarjouksia

3 Valitse paras

Energiatodistus

Energiatodistuksen avulla voidaan selvittää rakennuksen energiatehokkuus.

Hanki Energiatodistus -palvelu tarjoaa asunnon myyjille tietoa energiatodistuksesta hankinnasta. Palvelun avulla voit selvittää energiatodistuksen tarpeen sekä hankkia energiatodistuksen jättämällä maksuttoman tarjouspyynnön energiatodistuksia laativille yrityksille.

Jätä ilmainen tarjouspyyntö →

Lue lisää energiatodistuksesta →

Energiatodistus edullisesti omakotitaloon, paritaloon ja taloyhtiöön

Oletko myymässä asuntoasi? Autamme energiatodistusten hankinnassa tarjoamalla tietoa ja Suomen kattavimman asiantuntijaverkoston.

Energiatodistus pakollinen asunnon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja. Asunnon ostajat voivat käyttää energiatodistusten tietoja kiinteistöjen vertailussa. Todistus kertoo asumisen energiankulutuksesta ja kustannuksista.

Jos tarvitset energiatodistuksen, niin voit jättää tarjouspyynnön ilmaiseksi sivustolla olevan Energiatodistus tarjouspyyntö -lomakkeen kautta.

Lähetä maksuton tarjouspyyntö →

Pätevöityneet energiatodistuksen laatijat kartalla

Pätevöityneet energiatodistuksen laatijat kartalla.

Hanki Energiatodistus -palvelun kartalta löytyy energiatodistuksen laatijat Suomessa.

Hanki energiatodistus - Jätä maksuton tarjouspyyntö energiatodistuksia laativille yrityksille
Energiatodistus

Lähetä maksuton tarjouspyyntö

Energiatodistuksen hankinta - hyvä tietää

Laki vaatii, että energiatodistuksen laatijan on käytävä paikan päällä havainnoimassa kohteena olevaa rakennusta kun energiatodistus laaditaan olemassa olevalle rakennukselle. Energiatodistus auttaa vertailemaan samantyyppisiä rakennuksia keskenään. Hyvin laadittu energiatodistus sisältää kattavat toimenpide-ehdotukset olemassa olevan rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseksi.

Energiatodistuksen laadintaan vaaditaan pätevyys. Energiatodistuksen laatijat ovat saavat pätevyytensä läpäisemällä tentin, jossa testataan heidän osaamisensa energialaskennassa sekä energiatodistusten laatimisessa. Ympäristöministeriön päättämiä pätevyyden toteajia Suomessa ovat Kiinteistöalan koulutussäätiö ja Fise Oy.

  • Laki energiatodistusten laatimisesta muuttui 1.6.2013

    Energiatodistuksia voi 1.6. jälkeen laatia vain pätevöityneet ammattilaiset. Energiatodistus vaaditaan pääsääntöisesti kaikilta niiltä rakennuksilta, joita koskevat myös rakentamismääräysten vaatimukset. Kevennetty menettely soveltuu tilanteisiin, joissa asuinrakennus myydään tai vuokrataan lähisukulaiselle, tai jos myynti- tai vuokrahinta on edullinen.

  • ET-luvusta E-lukuun

    Vanhan ET-luvun (energiatehokkuusluku) laskenta poistuu ja uusi laskentamalli tuottaa E-luvun (energialuku). Uudistettuja energiatodistuksia tehdään heti lain voimaantulon jälkeen lähes kaikessa uudisrakentamisessa sekä myynnin ja vuokrauksen yhteydessä asuinkerrostaloissa ja uudehkoissa pientaloissa. Uuden energiatodistuksen laatiminen vaatii käynnin kohteessa.

Työkalut energiatodistuksia laativille yrityksille

Pätevöityneille energiatodistuksen laatijat voivat liittyä ilmaiseksi Hanki Energiatodistus -palvelun asiantuntijaverkostoon. Palveluun liittyneet energiatodistuksen laatijat voivat selata tarjouspyyntöjä sekä saavat omalle yritykselleen näkyvyyttä hankienergiatodistus.fi sivustolla.

Oletko pätevöitynyt energiatodistuksen laatija ja kiinnostuit verkostoon liittymisestä? Lähetä meille yhteystietosi sähköpostilla osoitteseen info@hankienergiatodistus.fi, niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää.

Lue lisää yrityksille osiosta →

Energiatodistusten uusinta koko kiinteistösalkulle

tarjouspyynto-siirtotiedostolla →